ABC Kompaz

VERTELATELIERS

Tijdens de vertelsessies staan enkele boeiende reeksen van kinderboeken centraal zodat kinderen nadien verder weg kunnen dromen en plezier kunnen ondervinden aan het lezen.

De vertelsessies zijn volledig op leeftijd afgestemd en kunnen al dan niet verder uitgebreid worden met een doe-atelier waar kinderen verder worden uitgedaagd om allerlei activiteiten rond piraten, detectives of andere geheimzinnige creaturen te verwerken.

Klik op een voorstelling voor meer info.

 

Ritmiek en muziek (1e en 2e kleuterklas)

De muziek-elf, A'dana Solasi, neemt de kinderen mee op avontuur in de wondere wereld van muziek en ritmiek.

Lees meer

 

Gevoelens (2e en 3e kleuterklas)

De 4 hoofdgevoelens zijn de rode draad doorheen deze sessie. Via bewegingsmomenten en fantasieoefeningen worden kinderen uitgedaagd om zich in te leven in verschillende emoties.

Lees meer

 

Boeken, beelden en letters met eerste lezers (5 - 7 jaar - beginnende lezers)

De kinderen worden ondergedompeld in de wondere wereld van letters en woorden zodat dit past binnen het leesproces.

Lees meer

 

Magische speurtocht met de BOE!KIDS (6 - 9 jaar - 1e en 2e graad)

De BOE!kids zijn 6 vrienden die elk op hun "monsterige" manier hun steentje bijdragen bij het beleven van verschillende spannende avonturen.

Lees meer

 

De creatieve pen van professor Kweetal'Alles (10 - 12 jaar - 2e en 3e graad)

Professor Kweetal'Alles wil de kinderen graag uitdagen. Kinderen weten vandaag de dag al heel veel...maar zijn ze even slim als de ietswat vreemde maar creatieve professor? Kinderen kruipen in hun creatieve pen en ontdekken de mogelijkheden van verhalen schrijven... Kinderen worden

Lees meer

 

Choco-loco-lala (4 - 7 jaar)

Laat je mee onderdompelen in de wondere maar vooral lekkere wereld van chocolade! Help Gerard Giraf zodat hij niet bang meer hoeft te zijn van chocolade.

Lees meer