ABC Kompaz

EDUCATIEF

Bloot?!

Leeftijd: 10-12 jaar

 

"Hoe moet je zoenen?"
"Wat gebeurt er met mijn lichaam?"
"Is het gevaarlijk voor je hart als je verliefd wordt?"

Opgroeiende kinderen hebben heel wat vragen...ook over groter worden, puberteit & vreemde gevoelens. Het is belangrijk om kinderen voldoende te informeren zodat ze ook op emotioneel vlak en qua zelfvertrouwen hierin versterkt worden.
Ons onderwijssysteem heeft via leerplandoelen en eindtermen deze opdracht  geconcretiseerd voor leerkrachten.

De voorstelling "Bloot?!" probeert op een ludieke en educatieve manier heel wat aspecten rond seksuele voorlichting te belichten.

 

Een geslaagde samenwerking met Mira Delbaen

Mira-pasfoto_klein.jpgMira Delbaen studeerde aan het Brusselse conservatorium waar ze haar passie voor het uiteenlopende vak musical ontdekte, zowel de combinatie van de drie dimensies als elk onderdeel apart. Na de opleiding genoot ze van de verscheidenheid aan projecten waar ze aan meewerkte. Zowel kindertheater en jeugdtheater bij Uitgezonderd theaterproducties zoals Pluk van de Petteflet en Minoes en ook bij studio 100 tijdens de Piet Piraat show "het geheim van de verzonken stad" als ook avondvullende voorstellingen zoals Fraulein Julie een herwerking van Freule Julie door Tijl Dauwe. Ook de musical "De zusjes kriegel" was een intensieve, boeiende  en leerijke ervaring. Daarnaast smijt ze zich graag in wokshops en stages om deze passie met anderen te kunnen delen!


Workshop

Aansluitend op de voorstelling kan er, optioneel, een workshop georganiseerd worden. Er is een ruim aanbod aan opdrachten, spelletjes en praatmomenten voorzien waarbij kinderen vrijblijvend kunnen kiezen om dieper in te gaan op verliefdheid, lichamelijke veranderingen, verschillen tussen meisjes en jongens,...

Daarnaast is er ook aandacht voor thema's zoals assertiviteit, groepsdruk en weerbaarheid waarbij kinderen op een creatieve en meer losse manier uitgedaagd worden om hierover na te denken.

Op die manier wordt de relationele opvoeding veel breder behandeld  dan enkel de seksuele voorlichting.

De workshop wordt steeds door ons begeleid zodat de leerkracht ook een veilige en/of actieve rol kan innemen door mee te participeren, mee in gesprek te gaan,...

Deze workshop wordt telkens afgesloten met het beantwoorden van anonieme vragen en een reflectiemoment.

 

 

RESERVEREN?

 

Bekijk meer educatieve voorstellingen